Over ons

Stichting Islamitisch Centrum Arnhem Zuid is in 2001 opgericht en is daarmee de eerste moskee en het eerste Islamitisch centrum in de malburgen. Na een lange zoektocht naar een passende accommodatie is de Stichting sinds 1995 gevestigd in de voormalige Oudeschool gebouw aan de fluitekruidstraat 2.

Stichting Islamitisch Centrum Arnhem Zuid is in Nederland uniek in zijn soort, vanwege de uiteenlopende nationaliteiten van de bezoekers. Meer dan 20 nationaliteiten zijn aangesloten bij de stichting o.a. uit landen als Somalië, Egypte, Tunesië, Togo, Bosnië, Nederland, Marokko, Turkije en Soedan.

De Stichting heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld als een belangrijk Islamitisch centrum voor moslims en niet-moslims in Arnhem. Naast de religieuze functie vervult de Stichting een belangrijke rol als sociaal-cultureel ontmoetingscentrum voor moslims in Arnhem.

Een ander belangrijk onderdeel van de activiteiten van de Stichting vormt het aanbieden van educatieve, emancipatorische en culturele activiteiten. Daarmee is de Stichting meer dan een gebedsruimte, maar vervult zij als Islamitisch centrum tevens een brugfunctie tussen moslims en niet-moslims in de Arnhemse samenleving.

Voor niet-moslims is de Stichting hét informatiecentrum waar men in contact kan komen met moslims en informatie kan krijgen over de Islam. In de huidige periode waarin de extremistische Islam wereldwijd in de schijnwerpers is komen te staan en de negatieve beeldvorming over de Islam sterk is gegroeid, achten wij deze brugfunctie van groot belang.

 

Stichting Islamitisch Centrum Arnhem Zuid, opgericht in 2001, is zowel de eerste moskee als het eerste Islamitische centrum in de wijk Malburgen.

Algemeen

Sicazuid © 2023. Alle rechten voorbehouden